This is an example of a HTML caption with a link.
 
 
Újdonságok

Rólunk mondták...

Ebben a menüpontban gyűjtöttük össze vásárlóink véleményét a HUNbaby Termékeinkkel kapcsolatban!
Szívesen veszünk minden véleményt, észrevételt, kérést, vagy igényt a Termékekkel, kiszolgálással, szállítással, egyéb témával kapcsolatban!

Legboldogabbak akkor vagyunk, ha Önök is elégedettek és mindezt láthatjuk a HUNbaby Termékek viselőin is, így örülnénk, ha küldenének képeket a boldog pillanatokról! :)

Rólunk és Termékeinkről mondták:


Egyedi neves termékünk ismét sikert aratott!

Nemrégen újra lehetőségünk nyílt egy apró, csodálatos kislánynak örömet szerezni, ami büszkeséggel tölt el minket. Gyönyörű kislányhoz gyönyörű ruha illik, éppen ezért egy egyedi, névre szóló kis ajándékkal lepte meg édesanyja Zselykét, aki minket tisztelt meg ezzel a szép kihívással. Köszönjük neki, hogy mi alkothattuk meg kislánya számára ezt a meglepetést.
Gratulálunk a pici lányhoz és kívánjuk, hogy nagyon sokáig lelje örömét ebben a szép ruhában!

"Kedves Hunbaby!

KÖSZÖNJÜK ezt a csodálatos ruhát és az ajándék fülbevalókat Tisztelettel

M. Sándorné"


 


Kedves visszatérő megrendelőnk elküldte nekünk tündéri ikerlányairól készült képeit, melyeken büszkén viselik egyik legnépszerűbb termékünket. Igazán jó érzés, ha örömet okozhatunk minden kedves ügyfélnek, legfőképpen, ha gyermekekről van szó, hiszen őket nehezebb megnyerni.

Gratulálunk gyönyörű lányaihoz! Igazán bájosak!

"Kedves Hunbaby Csapat!

Kicsit megkésve, de annál nagyobb lelkesedéssel ÚJRA köszönöm a csodás darabokat!!!
Most csatolok pár képek ikerlányaimról a szépséges matyó blúzaikban.
Ismételten megköszönöm az udvarias, kedves, gyors kiszolgálást és további jó munkát, szép nyarat, és nyár lévén némi pihenést is kívánok!!!

Üdvözlettel
F. Tímea"

 


Ismét szeretnénk büszkélkedni egy általunk készített csodálatos ruhával!

Ez a fantasztikus ruha megjárta a messzi tengerentúlt is! Kifejezetten Bordi Regina modell számára készült, melyet büszkén viselt kis hazáját képviselve a TropicBeauty versenyen Las Vegasban. Hihetetlen jó érzéssel tölt el minket, hogy ilyen nagy horderejű eseményen is megmutathattuk milyen csodás dolgokat tudunk alkotni! Regina fantasztikusan nézett ki kézzel hímzett kalocsai mintás ruhájában, mely nagy sikert aratott Las Vegasban is.
Nagy öröm számunkra, hogy ismét alkothattunk egy csodálatos és egyedi darabot!

Regina élménybeszámolóját a Borsonline oldalán el is olvashatjátok a következő linkre kattintva:
http://m.borsonline.hu/20140625_csi_helyszinelo_lett_a_szexi_reginabol?fb_action_ids=714382878608559&fb_action_types=og.comments&fb_source=other_multiline&action_object_map=%5B654952207927676%5D&action_type_map=%5B%22og.comments%22%5D&action_ref_map=%5B%5D&fbrkMR=cookie

(Kép forrása:
http://m.borsonline.hu/20140625_csi_helyszinelo_lett_a_szexi_reginabol?fb_action_ids=714382878608559&fb_action_types=og.comments&fb_source=other_multiline&action_object_map=%5B654952207927676%5D&action_type_map=%5B%22og.comments%22%5D&action_ref_map=%5B%5D&fbrkMR=cookie)Egy újabb nagyon kedves visszajelzést szeretnénk Önökkel megosztani. Megrendelőnk gyönyörű matyó mintával ellátott gyermek blúzokat szeretett volna lányainak meglepetésként. A szép szavak mellett még egy tündéri képpel is megajándékozott minket, így kívánva nekünk sok szép jót! Ezúton szeretné megköszönni a HUNbaby Kft. csapata, hogy a szép szavak mellett ilyen igazán egyedi meglepetéssel örvendeztetett meg minket! A hatás sikerült, a jókedv már garantált!

"Tisztelt HUNbaby!

Tájékoztatom Önöket, hogy az imént vettem át 3 db matyó hímzett kislány blúzt, amit köszönök!

Maximális elismerésem, gyönyörű darabok, kívánni sem lehetne szebbeket!!!!! Örülök, hogy megtaláltam ezt az oldalt, biztos vagyok benne, hogy újra „találkozunk”. Még egyszer nagyon köszönök mindent: gyorsaságot, gyönyörűséget J telefonon történő kedvességet, további munkájukhoz sok sikert és jó egészséget kívánok!"

Szép napot!
F. Tímea

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Kedves Zsuzsi és Magdi!

Nem múlhat el a Húsvét ajándék nélkül. Kedves megrendelőink is így tettek, hiszen meglepték apró rokonukat egy csodaszép általunk készített ünneplős mellénnyel, melyet Józsika büszkén visel a képen. Köszönjük a tündéri képet. Gratulálunk hozzá és kívánjuk, hogy még sok szép alkalmat éljen meg ebben a gyönyörű mellényben. Sok sikert az Óvodához!

     

 


 

Ismét egy aranyos visszajelzést szeretnénk Önökkel megosztani, melyet kedves megrendelőnk írt nekünk. Újszülött kislánynak szeretett volna egy igazán aranyos szettet, mely mint a képen is látható nagyon jól sikerült. Köszönjük a tündéri képeket és a dicsérő szavakat. Gratulálunk a gyönyörű Hercegnőhöz!

Kedves Hunbaby Kollégák!

Köszönjük a szép kollekciót, felöltöztettük a kis Hercegnőt, nehéz még két hetesen profi képeket késziteni róla, de szerintünk aranyos.
A baráti köröm fogja keresni önöket hasonló szép ruhák miatt.
További szép napot!

Üdvözlettel

 

T. Zoltán

 

 

 

 


Kedves Tímea!

 

Nagyon szépen köszönjük a szép képet! Igazán csinos ebben a magyaros leggingsben! Modern, mégis hagyományőrző!

Kedves megrendelőnk egy igazán szép és elegáns leggingset rendelt tőlünk, melyet büszkén visel Velence csodás utcáin. Megtiszteltetés számunkra, hogy nem csak hazánkban ismerik meg termékeinket, hanem már szerte a világban csempészhetünk általuk egy kis magyaros hatást a szürke hétköznapokba, tovább öregbítve kis hazánk hírnevét!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Kedves megrendelőnk csodaszép kislányának szeretett volna keresztelőre egy kalocsai mintás harisnyát, mely még inkább emeli ennek a meghitt eseménynek a fényét. Köszönjük, hogy megtisztelt minket ezzel a csodás képpel és egy picit mi is részesei lehettünk egy tündérke fontos eseményének. Gratulálunk a büszke szülőknek és nagyszülőknek!
 

"Kedves HUNbaby!

Nagyon szépen köszönjük a harisnyát, küldöm a képet a viselőjéről."

Köszönettel:
M. Adrienn

 

 


Ismét egy külföldi megrendeléssel tiszteltek meg minket. Íme a visszajelzés a megküldött kézzel hímzett termékeinkről...

"Jó napot kívánok!

Örömmel értesítem önöket hogy a szállítmány a várva várt termékekkel megérkezett és nagy örömet keltett! Nagyon szépen köszönöm,és több mint biztos, hogy új rendeléssel is szívesen fordulok önökhöz!

Tiszteletteljes üdvözlet,
Nina F."


Kedves vásárlónk egy gyönyörű kötényruha szettet és egy hasonló mintával készült hajpántot rendelt kislányának. A hatás nem maradt el és a kislánynak is igazán tetszik.

"Kedves Bernadett!

Nagyon szépen köszönöm a villámgyors kiszolgálást. A termékkel nagyon meg vagyok elégedve, szebb a valóságban. A lányom nagyon szereti, hamar a kedvence lett.
Még egyszer köszönet."

Üdvözlettel
I. Zsuzsanna

 

 

 

 


Karolina egy kötényruha-boleró szettben, kézzel hímzett hajpánttal. Milyen jól áll neki ez a szett! Köszönjük a képeket!

"Kedves HunBaby!
Pénteken ideért a szett, és nagyon csinos benne kislányunk, köszönjük szépe
n
Képen Marsai Szafira Karolina, aki 9 hónapos pont ma, 2014. február 15-én."

Viki

 

 

 

 

 

 


"Kedves Bernadett!

Megígértem, hogy küldök Önnek fotót unokámról.

Ma kaptam lányomtól Floridából  Emilyről febr. elején készült fotókat. A fotón az Önök által készitett kis ruhácskát és rövid nadrágot viseli, mely ruhácska nagyon tetszett lányomnak. És jó érzéssel cseréltettem nagyobbra, mert most pont jó rá. Még egyszer köszönöm a csodás ruhácskát, mellyel az Önök jóvoltából egy kis Magyarországot becsempésztem Amerikába
ndéri unokámat látván."

Üdvözlettel

B. Józsefné Ilona 

 

 

 

 


Tímea egy igazán csajos ruhát szeretett volna kislányának. A kérést sikerült teljesíteni
és nagyon tetszett a kishölgynek! Köszönjük a pozitív visszajelzést és a képeket.

"Köszönjük, a kislányomnak nagyon tetszik."

Üdvözlettel
T. Tímea

 

 

 

 

 

 

 


Bettina kislányának szeretett volna születésnapjára egy igazán eredeti és névre szóló ajándékot. A meglepetés sikerült!

"Köszönjük szépen a kötényruhát és a bolerót. Nagyon szép és csinos!"

Köszönettel
V.Bettina

 

 

 

 

 

 

 Egy nagyon kedves külföldi megrendelőnk szeretett volna egyedi névvel ellátott pólyát készíttetni. Mi örömmel teljesítettük kérését.

"Szia!
Megérkezett a pólya nagyon szép lett, gyönyörű!!! Fogok neked küldeni egy képet én is ha megszületik a baba!
Még egyszer köszi mindent."

Üdv
K. Kinga

 

 

 

 


 


 

A képen látható ingeken az egyedi feliratot (Uniquemoments) és a díszes mintát a HUNbaby csapata készítette. Nagy örömünkre szolgál, hogy ilyen módon is viszontláthatjuk kezünk munkáját!

A Uniquemoments termékeit és további elérhetőségeit a következő linkre kattintva tekintheti meg:
www.uniquemoments.hu

 

 

 

 


Egy nagyon kedves nagymama rendelte tőlunk ezt a kézzel hímzett pólyát és örömmel küldte el nekünk unokája fényképét

"Kedves Bernadett és a Csapat!

Ígéretemhez híven és köszönetképpen, csatoltan küldöm Ildi babáról a pólyás képeket. "


Üdvözlettel:

U. Beáta, a boldog nagymama

 

 


 

Két kedves vásárlónk Zsuzsi és Viki több dolgot is rendelt tőlünk. Volt egyedi kérésük is, például ezek a    csodás leggingsek, amikre az "Edit" mintát kérték az általuk választott színkombinációkban. Nagyon büszkék vagyunk az eredményre és a visszajelzésükre.

"Nagyon szép minden - az ékszerek is nagyon finom, ízléses darabok. Szóval köszönjük még egyszer a szép munkáitokat, biztosan sokat fogjuk őket hordani."

Üdv
Zsuzsi és Viki

 

 

 


 

Andrea a kis Annának szeretett volna ajándékba egy pólyát az általa elképzelt színvilággal és mintával. Szerintünk gyönyörű lett.

"Kedves Bernadett!
Megkaptuk a pólyát nagyon szép lett. Ahogy a kis tulajdonosa megkapja, fogunk küldeni képet."

Köszönettel
P. Andrea

 

 

 

 

 

 
Csilla a gyönyörű Annának szeretett volna egy szép szettet ajándékba. Sikerült teljesíteni! Köszönjük a visszajelzést és a képet.

"Nagyon szépek, én rendeltem a kislányomnak body-t és nadrágot is, gyönyörűek lettek !! Köszönjük."

Üdvözlettel
K. Csilla
 

 

 

 Margit többek között egy fekete felsőt rendelt magának, mi örömmel teljesítettük kérését.

"Csodás a felső, köszönöm szépen!"

I. Margit


 

 

 

 

 


Zoltánék ikreknek (kislány és kisfiú) szerettek volna ajándékot rendelni. Úgy gondolom, csodaszép szetteket állítottunk össze! (Képek hamarosan...)

"Kedves Bernadett!
Megkaptuk a ruhákat! Gyönyörűek, köszönjük szépen még egyszer!"

Üdvözlettel
                   Sz. Zoltán


"Kedves Bernadett!
Még egyszer köszönöm a kedvességét!
A termék rendben megérkezett a megadott címre!
Sokan vehetnének példát Önökről! :-) Amennyiben lesz rá lehetőségem lefotózom az illetőt akinek a sapkát viszem Los Angelesbe!
A képet pedig átküldöm!"

Üdv
      K. Tímea

 

 

 

 

 

 

 


Márti ruhája alapján kért tőlünk kislányának egy ruhát. Mi örömmel teljesítettük kérését. Íme...

"Szia Betti!
Sajnos még nem kaptuk meg a hivatalos fotókat,
de küldök nehány nem hivatalos példányt...

Köszönünk mindent!"

Üdv!
       H. család

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Köszönjük szépen Eszter leveleit és a képet!

"Tisztelt Hunbaby!

Nagy örömmel vettem át a várva várt ruhákat. Az 1 éves kislányom is nagy örömmel próbálta fel az új ruhácskáját és Én is. Nagyon szép, igényes munka! A meglepetés ajándékot köszönöm! Büszkén fogjuk viselni a ruhákat a XV. Palotai Lakodalmas rendezvényén!

Úgy gondolom, hogy még fogok Önöktől vásárolni!"


"Tisztelt HunBaby Kft!

Íme a fénykép, amit kértek. :) A XV. Palotai Lakodalmas előtt készült a kép.
Sokaknak tetszett a ruhánk, kérdezték is, hogy honnan van. Büszkén mondtam, hogy a HunBaby Kft-től. :) Jó anyagú, csodaszép ruhákat kaptunk.

Nagyon szépen köszönjük!"

Sz. Eszter Andrea és kislányom Sch. Hanna Eszter

 

 

 

 

 

 

 

 


"Szia Betti!

Köszönjük szépen, hiánytalanul megérkezett a csomag - gyönyörűek a ruhák, nagyon szép, igényes kézimunka!!!

Köszönjük a szép ajándékokat is! A nővérem csak augusztusban jön haza, de akkor mindkettőnkről készítünk fényképet a szép ruhákban és elküldjük nektek.

A kislány szett is valami tünemény! :) Köszönöm még egyszer és remélem, hogy hamarosan újra tudunk majd rendelni tőletek! Addig is minden jót!"

Zsuzsi

 

 

 

 

  

Megcsodálhatják egy kedves Ügyfelünk csodaszép Kislányát, aki számára ez a kézzel hímzett tüllruha készült.
A rendelés sűrgős volt, hiszen ciprusi ismerőseinek is ilyen helyes kisruhát szeretett volna ajándékba Vásárlónk. A kért méretekben a HUNbaby tüllkollekció darabjai sikeresen elkészültek és Dia nagyon boldoggá tett minket azzal, hogy leányáról ezt a bájos képet megküldte számunkra.

Reméljük sok boldog pillanatot élhetnek át együtt a HUNbaby termékeket viselve.

"Kedves Bernadett!
Megérkezett a ruhácska! Gyõnyõrü! Kõszõnõm!"
... Még egyszer köszönöm a gyorsaságot!
Ma mindenkinek végigmutogattam az üzletemben, hogy milyen szép ruhát küldtek,a kis szórólapot is kitettem, alighanem, majd akad még pár vásárlójuk Bajáról! Legalábbis remélem!
Üdv:
D. Dia"

 

 

 


HUNbaby - Takaró és párna gyerkeknekEgy nagyon kedves Vásárlónk, Hajni a következő különleges ajándékokat szánta a kicsi Annának, melyeket kézzel hímezve készítettünk el és egyedi felirattal (névvel) láttunk el):

 

HUNbaby.hu - Kapucnis Törölköző Kalocsai mintávalKedves Bernadett!

Köszönöm a rugalmas hozzáállást, igazán hálás vagyok és biztosan lesz még megrendelésünk Önöknél. :-)
F. Hajni

 

 

 

 

 


 

Ezúton is köszönjük Zsuzsa rendelését, melynek tartalmát - kézzel hímzett férfi és női zoknikat - rokonainak MARATON futásra szánt.
Reméljük tetszett ajándéka a Sportolóknak és sikeresen teljesítették a választott távolságot. A határidő ezen rendelés során nagyon fontos volt, így minden erőnkkel azon voltunk, hogy időbel megérkezzen a csomag.
Köszönjük a dícsérő szavakat is!

"Jó  napot! A csomag rendben megérkezett.  Szépek a zoknik!

Köszönöm szépen!"

Üdvözlettel

T-né Zsuzsa

_______________________________________________________________________________

"Hétvégi kiruccanás alatt gyermekeimmel rajzolgattunk krétával
a betonra és ez a szép kalocsai minta született meg HUNbaby-s színekben :)"

 

 

 

________________________________________________________________________________

Hagyományos Gyerekruha / Kötényruha / Népviselet rövidujjas - 28db A tökéletes meglepetés egy kis hölgy számára!

"Tisztelt Hunbaby!

Köszönet a gyors és együttműködő segítségért! Viktória szüleinek annyira teszik a kis ruhácska, hogy ebben fogják keresztelni a kicsit."

B. Ferenc

 

 

 

 

 

 

_________________________________________________________________________________

"Kedves Bernadett!

Ma megkaptam a megrendelt termékeket. Köszönöm a rugalmas hozzáállást, nagyon tetszenek a ruhácskák is."

Üdvözlettel

T. Bernadett

 

 

 

 

________________________________________________________________________________

Bár sokszor szoros a határidő, a csomagok a megrendelt termékekkel időben megérkeznek.

Vágott Kötényruha - kézzel hímzett kalocsai mintával "Kedves Bernadett,

a csomag időben megérkezett, nagyon köszönöm. Csodás… smiley"

Üdv

P. Zoltán

 

___________________________________________________________________________________

Egyre több megrendelőnk rendel ajándékba külföldi rokonoknak, ismerősöknek termékeinkből, ezzel is népszerűsítve a MAGYAROS MINTÁKAT.

"Köszönöm szépen kedves hozzáállásukat! Body rövid ujjas, madérás - magyaros
Nagy sikert arattam a kis brüsszeli bébinél a csodaszép kis holmikkal!
Köszönettel és üdvözlettel!"

T. Trixi


 

 

__________________________________________________________________________________

Ez a bájos kis balerina fantasztikusan néz ki, ebben a HUNbaby kötényruhában! :)

„Kedves Bernadett, a Magyar ruha olyan, mintha a kis hölgyre öntötték volna. Örömteli, hogy sikerül a Magyar motívumokat ápolni, illetve kicsit belopni a hétköznapokba is. Csak dícsérni és ajánlani tudom a HUNbaby-t. Köszönöm Nektek!”

T. Tibor

 

 

 

 

 

 

__________________________________________________________________________________

HUNbaby hagyományos galléros népviselet gyermekeknek

HUNbaby hagyományos gyerekruhaEgy kedves Ügyfelünk keresztlányának ezt a szép hagyományos galléros ruhát szánta keresztelőre ajándékba. Segítettünk neki a megfelelő méret kiválasztásában és igyekeztünk határidőre eljuttatni a kívánt ruhadarabot.
A ruhácska különlegessége, hogy közel 30 kisvirág díszíti, melyet selyemfonállal hímeztünk ki.

 

 

 

 

"Nagyon szépen köszönöm az eddigi segítséget,  hogy ki tudjam választani a kis ruhácska megfelelő méretét. További sok megrendelést kívánok és még remélem, hogy Én is köztük leszek a jövőben!"

K. Norbert

__________________________________________________________________________________

Puha pamut takaró EGYEDI NÉVVEL és kalocsai virágokkalF. Zsuzsanna kifejezetten kérte, hogy kézzel hímezve készítsünk el unokájának névre szóló takarót és párnát. Íme az eredmény!

"Köszönöm az ajánlatát és a segítséget. Nem könnyű a választás, csodálatosan szép dolgok készülnek Önöknél!"

Reméljük Lizzy Szülei nagy hasznát veszik NEW YORK-ban és megtisztelnek további rendelésükkel!

 

        Puha pamut takaró EGYEDI NÉVVEL és kalocsai virágokkal

__________________________________________________________________________________

Egy nagyon kedves és a magyar és erdélyi motívumokért lelkesedő Ügyfelünk egy alig néhány napon belül kezdődő fotózásra szeretett volna kisfiának egyedi inget, kislányának pedig egyedi feliratú bodyt rendelni ... - mi pedig igyekeztünk segíteni neki :) ...

kalocsai body - egyedi felirattal, névvel"Szia!

Megérkezett ebben a pillanatban a csomag a ruhákkal és ÁLOMSZÉPEK!!!!!!:))) Képzeld nem kell félnem sem minden jó lesz méretben,igazad lett:)) Milyen érdekes hogy a 104-110 nálatok milyen szuper nagy méret, bezzeg ha boltban veszem éppen hogy jó a kisfiamra:(((Csodaszépek:)) Már alig várom hogy felvehessék a fényképezésre:))) …
Zsinóros díszmagyar fekete mellénykék amihez az ing amit küldtél is csodásan áll majd:) Valószínűleg a nagy fiamra is rendelünk majd Tőletek ilyen szép hímzett inget rövid ujjasban:) ... Páromnak is nagyon tetszenek a ruhák!

Még egyszer köszönjük őket! Akkor hamarosan jelentkezünk!

Kellemes hétvégét kívánok ezúton is! :) Üdv:Brigi"

egyedi névvel ellátott gyermeking kalocsai mintával

A következő visszajelzést írta meg nekünk Brigi, a fent látható termékekkel kapcsolatban.

"Megvolt a sikerünk ebben a szettben!! Hamarosan lesznek képek is!!! Köszönjük!!! :)"

__________________________________________________________________________________

"Különös kéréssel fordult hozzánk egy nagyon kreatív és szépérzékű Ügyfelünk, aki cégének szeretett volna igényes kialakítású egyenruhát (lila színű inget), melynek hátára nagyméretű 15x20 cm-es logójukat szerette volna kézzel és selyemfonallal meghímeztetni:

hímzett hajpántKedves Betti!
A selyemfonalak nagyon-nagyon szépek! Tökéletes számunkra … Nálatok tényleg minden van és semmi sem akadály! :o) Elképesztő! …

Úgy látom nem tudom eléggé hangsúlyozni, hogy már így is sok ajándékot és kedvezményt adtál :o)
Köszönök mindent! …
Szeretettel: Edina"

Selyemfonal / selyemcérna hímzéshez

__________________________________________________________________________________

"Szia Bettike!!

Végre megérkezett a csomag, nagyon szépen köszönöm, de nem kellett volna ekkora meglepit okozni. A hét végén többen is látták a ruhákat,a kismama ruha iránt van érdeklődés …

Puszillak,és szép napot kivánok: Mariann"

__________________________________________________________________________________

hímzett céglogó rendelésre"Szia Betti!

A csomag szerencsésen megérkezett,... :o)

Az ingek nagyon szépek lettek, vagyis a hímzések, nagyon jók lesznek, és nagyon köszönöm a meglepit is :o) igazán kedves Tőled!"

__________________________________________________________________________________

hímzett kalocsai kötényruha / gyermekruha"KEDVES BERNADETT!!

PONTOSAN /1-NAPI/ KISZÁLLÍTÁSSAL/ MA , MEGKAPTAM A CSOMAGOT!! KÖSZÖNÖM, HOGY A KÉRT HATÁRIDŐRE, /AMI NAGYON RÖVID VOLT/ ELKÉSZÜLT A HÍMZÉS, NAGYON TETSZETT!! KÜLÖN KÖSZÖNÖM AZ AJÁNDÉKOKAT, NAGYON CSINOS LETT A BABA, SOKAN MEGCSODÁLJÁK!!!

KÖSZÖNETTEL: LNÉ"

hímzett kalocsai kötényruha / gyermekruha

__________________________________________________________________________________

Egy másik nagyon kedves Vásárlónk, Edina egyedi meglepetést szeretett volna ajándékba és egy gyönyörű "macskarózsás" mintájú